home
2024. május 03. péntek
files/other/2022.09.24.07.14.56_632e925068006_nemfrissul_resized.jpg

Bérczes előadása a legjobbak között

Szeptember végén harmincegyedik alkalommal ünnepélyes gálaesten osztották ki a Színikritikusok Díjait. A Bérczes László által rendezett előadás, a Nehéz (Bárka Színház) két díjat is kiérdemelt, hiszen a legjobb női mellékszereplő díját Lázár Kati, a legjobb férfi főszereplő díját Mucsi Zoltán vehette át.

Bérczes László a Bárka Színház alapítója, a Kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti vezetője, nevéhez fűződik a Művészetek Völgyében a pulai program, a Bárka Kikötő - Ráday Kultucca, az Ördögkatlan Fesztivál, a Bárka Nemzetközi Színházi Fesztivál. A Hajónapló Műhely tanára. Ő írta a Cseh Tamás beszélgetőkönyvet. A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje s a Lengyel Köztársaság Lovagkeresztje kitüntetés után átvehette a Bálint Sándor dramaturg díjat.

Bérczes László legutóbb 2009-ben dolgozott Szabadkán, amikor A Gézagyerek című előadást rendezte. Ez a produkció 2009-ben kiérdemelte az Egri Stúdiószínházak Fesztiválja négy egyenrangú fődíjának egyikét, ugyanabben az évben beválogatták a POSzT versenyprogramjába, ahol az előadás a Thália Színház Rivalda díját kapta és Pálfi Ervin a Fidelio Est a legjobb 30 év alatti színésznek járó díját kapta. A Magyar Színházak XXI. Kisvárdai Fesztiválján az előadás a Szülőföld Alap díját kapta, ugyanitt a legjobb női főszereplő Vicei Natália, a legjobb díszlettervező Sárkány Sándor volt, a legjobb férfi főszereplő pedig Pálfi Ervin lett, aki az előadás címszerepének megformálásáért színikritikusok szerint a legjobb férfi főszereplő díját vehette át 2009-ben. Az előadás meghívást kapott a 8. Nemzetközi Kortárs Drámafesztiválra is.

Bérczes László rendező jelenleg a szabadkai Népszínház Magyar Társulatával Csehov Cseresznyéskertjét próbálja, amelynek bemutatójára október 25-én várjuk közönségünket.


 

Partnereink