home
2024. május 06. hétfő
files/other/2022.09.24.07.14.56_632e925068006_nemfrissul_resized.jpg

Három előadással Budapesten

 

A vendégjátékokról a következőket írták:

 

Tapasztalt asszony:

A szabadkai társulat a modern, nagyvárosi kispolgár párkapcsolati problémáit és viszályait vette alapul, élvezettel merülve a feladatba. (…) A társulat pedig alapvetően jó ízléssel lavírozik a sikamlós témák között, nem szépeleg, nem moralizál, és nem rejti el azt sem, hogy a felbukkanó, végtelenül kispolgári, tévéből és közhelyekből tanult kliséörömök valóban ugyanúgy az övék, mint ahogy a miénk is – bár ennek értékére folyamatosan reflektál.

Zsedényi Balázs http://7ora7.hu/programok/tapasztalt-asszony/nezopont

 

Virrasztók:

…elmondható, hogy a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tehetséges fiataljai egy vérátömlesztésszerűen friss, és a pesti színházi életet szinte már a modorosságig átható trendeket jószerével félresöprő produkciót hoztak el a Katonába. Hernyák György rendezése tökéletes szimbiózisban él a darab által kitermelt nyelvi közeggel, amely a pesti fülnek helyenként talán túl durvának is tűnhet, de hát mit lehet tenni, ha egyszer ilyen a Balkán. A szókimondó abszurditás pedig akkor is ütős, ha költészetté, pontosabban metaforává változik.

Majoros Sándor http://regenytar.hu/wp/irodalmielet/?p=2501

 

A csúnya

Dömötör András négy színésszel adat nyolc szerepet, izgalmas, játékos tudathasadásra késztetve őket. Pálfi Ervin a kezdetben naiv feltaláló, akinek aztán igencsak kinyílik a csipája, majd kénytelen rádöbbenni arra milyen lavinát indított el, és, hogy mindez a teljes tébolyig vezethet. G. Erdélyi Hermina, Szőke Attila, Kovács Nemes Andor az összes többi szereplő, mindannyian nagy élvezettel és jókora szaktudással vesznek részt a játékban, ami meglehetősen mulatságos miközben azért dermesztő is.

Bóta Gábor http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=648295&referer_id=friss

 

Partnereink