home
2024. május 06. hétfő
files/other/2022.09.24.07.14.56_632e925068006_nemfrissul_resized.jpg

Aska és a farkas meg A csúnya

 

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata 2012 februárjában indította el új, „Színházórák” című programját. Ennek kereteiben a egy-egy adott színházi előadással kapcsolatos előkészítő, majd azt követően az előadásokat feldolgozóiskolai órákra nyújt lehetőséget az erre igényt tartóknak.
Az előadásokhoz kapcsolódó foglalkozások célja, hogy a diákok játszva hangolódjanak rá az adott színházi előadás témájára, illetve hasonlóképpen dolgozzák fel a színházi élményt. Véleményüket a dráma és a színház eszközeivel fejthetik ki, remélve, hogy a játék maradandó élménnyé teszi majd számukra a színházlátogatást.
Úgy az előkészítő, mint a feldolgozó foglalkozás, egy iskolai tanítási óra idejét öleli fel (azaz 45 perc). A foglalkozások helyszíne az adott iskola tanterme, az időpont pedig lehet az órarenden belül (egy adott tanítási óra), de lehet órarenden kívüli, egyeztetett időpontban. Egy-egy drámafoglalkozás ideális létszáma 15-30 tanuló.  

Erről bővebben, valamint egyéb programlehetőségeinkről a következő linkre kattintva olvashatnak:
http://szabadkaiszinhaz.com/Ifjusagi-program.html 

Engi Georgina többek között az Egészségügyi Középiskolában és a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban járt. Az alábbi képes beszámolók itt készültek:


A csúnya
az Ifjúsági program kereteiben
Foglalkozások a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban
1., 2., 3. osztályos tanulók
FOTÓKKAL ITT: http://szabadkaiszinhaz.com/a-csunya.html

Érezted már magad csúnyának? Kerültél már hátrányos helyzetbe a kinézeted miatt?
Okozott már a szépséged kellemetlenségeket?
-esztétika - szépség - ideálok - erotika - szike - púder
Gyere el A csúnya című előadásra, ahol a csúnyából szép lesz, a szépből pedig csúnya; a senkikből sztárok, a sztárokból bedig senkik lesznek.


Aska és a farkas
az Ifjúsági program kereteiben
Foglalkozások a szabadkai Egészségügyi Középiskolában
1. osztályos tanulók
FOTÓKKAL ITT: http://szabadkaiszinhaz.com/aska-es-a-farkas.html

Kedves tánciskola!
Örümmel jelentem be, hogy táncos lett belőlem. bebizonyítottam, hogy képes vagyok nélkületek is véghez vinni álmaimat. Ebben a farkasok segítettek, szembenéztem félememmel és az, hogy kiközösítettetek, és elküldtetek, ezáltal csak nőtt az önbizalmam. Nem hiába álmodoztam, minden amire vágytam valóra vált.
U.i.: Mellékeltem egy képet magamról a színpadon, meg egy doboz benszedint a drága tanár úrnak, ÉS ÜZENEM, HODZS TANULJON MEG MADZSARUL!

Kedves farkasok!
Fogadjátok őszinte részvétemet. Sajnálom a történteket, a végén már családtagként néztem rátok, és szeretném, ha örökre az emléketekben maradnék.
U.i.: Sikerült elérnem az álmaimat, annak ellenére, hogy kételkedtetek bennem. Primadonna lettem.

Kedves Birkák!
Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, mégis el kell, hogy mondjam, álmomat sikerült megvalósítanom. Egy oroszországi darabban szerepet kaptam, primadonna lettem.
U.i.: a farkas beadta a törölközőt, nyugodtan mehettek füvezni a rétre.
Üdvözlet: Aska




 

Partnereink