home
2024. április 19. péntek
files/other/2022.09.24.07.14.56_632e925068006_nemfrissul_resized.jpg

Megnyílt a Pannónia Fotóklub tárlata

PANNÓNIA FOTÓKLUB SZABADKA

A kilencvenes évekig virágzó szabadkai Lifka Sándor fotóklubot a háború vihara elsöpörte. Az óriási űrt betöltő Pannónia Fotóklub mindössze három éve alakult, de már jelentős sikereket könyvelhet el.

A klub mintegy 25 tagot számlál, és soraiban hivatásos fényképész, fotóriporter, ügyvéd, színész, tanár, orvos, optikus, aranyműves és diplomata is található – fiatalok és nyugdíjasok egyaránt. Valamennyien a fotózás elkötelezettjei. Hárman rendelkeznek KMF titulussal, ketten FIAP ranggal, és egy alkotó EPHAF ranggal is dicsekedhet. Három fotós Magyarországon is igen tekintélyes művészfotós, és öt fotósnak elsőosztályú FA-I-FSS rangja van, de a művészek nagy része már az MFVSz-nek (Magyar Fotóművészek Világszövetségének) is tagja.

A klub három igen sikeres, eseményekben gazdag évet tudhat maga mögött. A tagok több mint 50 klubközi kiállitáson vettek részt – belföldön és külföldön egyaránt. Több, mint 200 képet állítottak ki, amelyekkel már számtalan díjat és elismerést arattak. A klub tagjai több mint 15 önálló kiállitással büszkélkedhetnek, ezek közül több tárlatot külföldön nyitottak meg.

Bojniczky György
(a Pannónia FK titkára)

Góli Kornélia tárlatmegnyitó gondolatai

Partnereink