home
2022. július 05. kedd
files/other/2020.02.28.07.42.53_5e58b66d0cb53_a-szinhaz-olya-ter-ahol-a-lathatatlan-testet-olthet_resized.jpg

Libalegelő

jubileumi koncert

Szabadka térképén, annak margóján van egy játszótér, azt nevezik még ma is, mint régen, „Libalegelő”-nek. Erről kapta a zenekar a nevét, ugyanis a közelben lakik Pásztor Csaba, a zenekar hegedűse, a nóták kottázója. Gyerekes őszinteséggel és tisztasággal játszik a hegedűjén, pont úgy, mint annak idején a barátaival ott kint, a libalegelőn.

A zenekar oszlopos tagja Jovanović Jovica, a libalegelő gitárosa, aki Csabi mozdulatait a leghívebben kíséri. Híres vajdasági zenészdinasztia leszármazottja, számtalan zenekarban játszik. Takács Tibor „Faki” klarinétost, a szabadkai zenevilág tradicionális alakját a hajdani Pánix együttesből ismerhetjük. Léko Bertalan basszusgitáros a szabadkai JMS (Junior Music Studio) növendéke, ahol neves zenészektől tanul, figyelme – Csabi hatására – a bluestól az ethno felé fordult. A sokrétű alkotóvilágáról ismert Nyeres Lehel a Grufti Groove zenekar ütőhangszerese is.
A Libalegelő etnós színvilággal színezett és változatos ritmusvilágba ágyazott lüktető, lírikus melodrámával kevert könnyed ebéd. Jó étvágyat hozzá.

Forrás: www.egtájak.hu

Tagok:
Pásztor Csaba – hegedű
Jovanović Jovica – gitár
Takács Tibor Faki – klarinét
Léko Bertalan – basszusgitár
Nyers Lehel – doumbek, shaker

 

Partnereink