home
2024. május 21. kedd
files/other/2022.09.24.07.14.56_632e925068006_nemfrissul_resized.jpg

(Egy)mással

Bernard Slade - Brestyánszki B.R.:
duett

 

 

 

 

 

Szereposztás: 

Amy Kalmár Zsuzsa
Michael Ralbovszki Csaba

 

Munkatársak:

Jelmezterv Ledenyák Andrea m. v.
Díszletterv Szilágyi Nándor
Zeneszerző ifj. Kucsera Géza
   
Súgó / ügyelő Engi Georgina / Sinkovics Zsuzsa
Rendezőasszisztens Kocsis Valéria
   
Rendező Mezei Zoltán

 

                                                                                                               
 Az előadást egy részben játsszuk, hossza 1 óra 20 perc. 

 

 

Létezhet-e férfi és nő között igazi barátság? Ha igen, akkor miért nem?
Karinthy Frigyes

 

Férfi és nő, hogyan is érthetnék meg egymást, amikor mind a kettő mást akar; a férfi a nőt, a nő a férfit.”
Karinthy Frigyes

 

LXV. évad
a Magyar Társulat V. bemutatója
Bemutató: 2010. május 12-én, a Soltis Lajos Stúdióban

 

Sajtóvisszhang:

Bernard Slade roppant ügyes darabgyáros, de a Szabadkai Népszínház tagjai nem előadásgyárosok, ahogy rendező-igazgatójuk, Mezei Zoltán sem az. Úgy tudnak egy bulvárdarabot színre vinni, hogy nem csak időnként lopnak bele mélységeket, hanem valódi drámai összecsapásokat látunk, pokoli elkeseredettséget, totális kétségbeesést. Az (Egy) mással című produkcióban végig nézhetjük, ahogy a valaha boldog pár válik, és ettől a kínok kínját állja ki, de a két ember elszakadni se tud másiktól. Marcangolja, tépi és változatlanul imádja egymást, a pokol és a menny között közlekedik sűrű ingajáratban. A Kalmár Zsuzsa és Ralbovszki Csaba által játszott produkció mégis megmarad bulvárhoz illően könnyednek, szórakoztatónak, miközben azonban nem is kevés keserű pirulát adagol ízes, jól behabzsolható ostyában.

- Bóta Gábor - a teljes szöveg itt olvasható

 

Az (Egy)mással nem hirdeti magát hangzatosan, nem akar több lenni annál, ami: egy igazi feel-good, lelket masszírozó, üdítő produkció. (...) Bernard Slade az író, akinek a szövegéhez szerencsés kézzel, ökonómiára törekedve nyúlt Brestyánszki Boros Rozi és a két szereplő, Kalmár Zsuzsa és Ralbovszki Csaba, a végeredmény pedig egy nem túlcukrozott, nem hurráoptimista, de vállaltan romantikus előadás lett. (...) Nagyobb segítség, és nagyobb élmény ez, mint egy self-help könyv.

- Papp Tímea - a teljes szöveg itt olvasható

 

Nem véletlen részünkről a sok nevetés. Ami nem csak annak köszönhető, hogy némi élccel és önkritikával tálalják a kívülről meglehetősen képtelennek tűnő jeleneteket, hanem annak is, hogy ezek során jócskán adódik lehetőségünk magunkra ismerni, és ez nem csak az alapvetően tényleg valóságos szituációkból – nem kell ahhoz elváltnak lenni, hogy valaki elkövessen hasonló ostobaságokat, mint a szereplők –, hanem az intim fogalmazásmódból is adódik.

- Nyulassy Attila - a teljes szöveg itt olvasható

 

 Viccesen, fájdalmasan a szerelem végtelenségéről (...) Az egész valahogy édes, valahogy keserű, talán leginkább fanyarnak nevezhetnénk. A se veled, se nélküled történetek egyik újabb változata, ahogyan még nem láttuk ezt a témakört feldolgozva. A romantikus és egyéb könyvek, filmek témája egyszersmind sűrítve mutatkozik meg, olyan, mintha több ember több története is lehetne mindaz, amit látunk.(...) Együtt lélegzik két ember, akkor is ha külön vannak a színen, minden a másikhoz viszonyítva történik, nincs elszakadás, a végleges szakítás elképzelhetetlennek tűnik. 

- Török Arnold - a teljes szöveg itt olvasható

 

 

Képek

Partnereink