home
2024. április 24. szerda
files/other/2022.09.24.07.14.56_632e925068006_nemfrissul_resized.jpg

Lápon

Bemutató a Soltis Lajos Stúdióban

Társulatunk legújabb bemutatója igazi csemegét kínál a színházi ínyencek számára. Az előadás rendezője Nagypál Gábor, a szövegkönyvet pedig Gyarmati Kata írta Matei Visniec művei alapján.
A bemutató 2010. február 20-án lesz a Soltis Lajos stúdióban.

Egy kis tó víztükrének csendesebb öbleiben különös jelenséget fedeztek fel. A természet furcsa játéka folytán ebben az élettérben meghonosodott az ember, latinul Homo.

A világon e fajnak számos hibrid fajtáját tenyésztik, különböző tulajdonságokkal és fizikai adottságokkal felruházva, fehér, sárga, fekete, kreol színekben.

Nem olyan gyakori, de a tó legszebb ékesség a Homo Sapiens, vagyis a gondolkodó ember. A Homo Sapienst a közösen végzett munka, a tagolt beszéd és a gondolkodás jellemzi. Mindezek révén képes a világ megismerésére és átalakítására. Szimbiózisban él az elemekkel, és reagál a környezeti hatásokra.
Típusuk alapján öt különböző fajtára oszthatjuk őket, vagy nem. Megjelenésük változó. Viselkedésük igen különös. Egymásra való hatásuk nem csupán a véletlenek furcsa összjátéka. Mély kapcsolatban állnak az ismeretlennel.
Életterük, a tavirózsás tó titkát még nem sikerült megfejteni.
- Gyarmati Kata

Amikor az anyagot kerestem a következő dolog foglalkoztatott: a világon semmi sincs előzmény és következmény nélkül. És ebben a kis életünkben létezik vertikális és horizontális függés. Vagyis mi függünk másoktól, ugyanúgy, ahogyan ők is tőlünk. És ez nem fatalizmus. Van egy hely, egy légköbméter, amit ki kell töltened, hogy jól működjön az Egész. Akár többet, akár kevesebbet töltesz, nem jó. És a kitöltésre rá is megy az egész élet. Erre a szerencsésebbek hamar rájönnek.
- részlet a rendezővel készült interjúból

Partnereink