home
2024. április 25. csütörtök
files/other/2022.09.24.07.14.56_632e925068006_nemfrissul_resized.jpg

Aska és a farkas az Ifjúsági program kereteiben

Foglalkozások a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában. - 7. osztályosok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foglalkozások a szabadkai Egészségügyi Középiskolában.  -1. osztályos tanulók

 

Kedves tánciskola!
Örümmel jelentem be, hogy táncos lett belőlem. bebizonyítottam, hogy képes vagyok nélkületek is véghez vinni álmaimat. Ebben a farkasok segítettek, szembenéztem félememmel és az, hogy kiközösítettetek, és elküldtetek, ezáltal csak nőtt az önbizalmam. Nem hiába álmodoztam, minden amire vágytam valóra vált. 
U.i.: Mellékeltem egy képet magamról a színpadon, meg egy doboz benszedint a drága tanár úrnak, ÉS ÜZENEM, HODZS TANULJON MEG MADZSARUL!

Kedves farkasok!
Fogadjátok őszinte részvétemet. Sajnálom a történteket, a végén már családtagként néztem rátok, és szeretném, ha örökre az emléketekben maradnék.
U.i.: Sikerült elérnem az álmaimat, annak ellenére, hogy kételkedtetek bennem. Primadonna lettem.

Kedves Birkák!
Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, mégis el kell, hogy mondjam, álmomat sikerült megvalósítanom. Egy oroszországi darabban szerepet kaptam, primadonna lettem.
U.i.: a farkas beadta a törölközőt, nyugodtan mehettek füvezni a rétre.
Üdvözlet: Aska

 

 

Foglalkozások a szabadkai Јоvan Jovanović Zmaj Általános iskolában.  6.-7.-8. osztályos tanulók

Bonjour müsziő firancő tanó!!

Kedves tanár úr és balettáncosnők!

 Igenis megtanultam táncolni nélkületek. Elértem az életcélom a macskalépéseitek nélkül is. Figyelmetetlek benneteket, hogy az út amit jártok nem helyes, ezt előbb-utóbb ti is észreveszitek. De ha nem fogadjátok el a tanácsomat soha nem lesztek boldogok.

U.i.: Azt a táncot járjátok, amit a szívetek dobog.

Aska

 

Kedves Édesanyám!

Megtanultam táncolni, a nyáj tévedett, sikeresen elsajátítottam minden lépést. Nem volt igazad, sikerült. Találkoztam a farkassal, és nem evett meg. Összebarátkoztunk, táncoltam a farkasnak, de ő meghalt, és így nincs értelme az egésznek. Ugyan elszakított minket az élet, de nem bánom. Maegtanultam döntéseket hozni, és vállalni értük a felelősséget, áldozatokat hoztam. Levelet azért írok neked, mert bár nem megyek vissza, de tudnod kell, hogy a szívem egy apró zugában megőrizlek téged örökké.
Szeretettel,
Aska.

 

Kedves farkasok!

Nagyon sajnálom, hogy meghalt a fővezéretek. Sokat gondolok vissza a történtekre, és nagyon bánt, ami történt. Még mindig szeretnék veletek táncolni, és eltáncolni az élet táncát. Még mindig nem fogad be a családom, és nem fogadja el, hogy én ilyen vagyok, de ti megértetek, és ezt becsülöm. Szívesen elmegyek a temetésre.

Aska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foglalkozások a szabadkai Széchenyi István Általános iskolában.  - 5. és 7. oszályos tanulók

Kedves Balettiskola!

Köszönöm, hogy ilyen ellenségesek voltatok velem, hiszen így megismerhettem a farkast, és rájöttem, hogy a külsőről ne ítéljünk. Rövid időn belül pedig primadonna lettem.

Aska

U.i.: További jó táncolást kívánok. 

 

Szia Anya (bárány)!

 Képzeld el, majdnem megettek a farkasok, de a táncommal elcsábítottam őket. Tűzfölé raktak, és majdnem megsűltem, és majdnem birkapaprikás lett belőlem. mi lesz a vacsi? Remélem, birkapaprikás, mert tudod, hogy szeretem.

Üdv a halálból,

puszi Aska

 

Kedves Farkasok!

Bebizonyította,. hogy a farkasok nem olyan gonosz állatok mint mások képzelik. Báris nekem sikerült meglágyítanom a veyéretek szívét, sajnos a vadász lelőtte, pedig éppen kezdett önmagára találni. Magamat éryem hibásnak, mert engem védtek a vadászok. Nagyon sajnálom. Szívesen megismernélek benneteket is, mert tudom, hogy legbelül érző lények vagytok.

Aska

 

Kedves Anya!  - 6. és 8. osztályos tanulók

Úgy döntöttem, hogy folytatom a belettot. A volt tanárunk többet foglalkozik velem. Több versenyen is részt vettem, és jó eredményeket értem el. Hogy vagy? Mi történik otthon? Remélem a többiek is elfogadták a döntésem.

Üdvözlettel Aska :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foglalkozások a királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskolában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foglalkozások a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában

Aska és a Farkas
Tánc? Szeretet? Boldogság? Hírnév? Aska számára ez a minden.
Szembeszáll akár a nyájjal, akár a farkassal, de még azokat a fura tánciskolásokat is „túléli”, csak táncolhasson. Édesanyja eleinte nem támogatta, de amikor látta, hogy lányában mennyire erős az akarásvágy hagyta kibontakozni.
A birkalány erősen küzdött céljaiért. Érzelmei, fájdalmai megrendítőek voltak, de öröme felbecsülhetetlen. Anyja tiltotta a tánctól, mert féltette a lányát. A lány is ellenezte azt a döntést, hogy egy bárány táncoljon. Mikor Aska bekerült a tánciskolába az osztálytársai ellene fordultak, és kiközösítették. A farkassal való találkozásakor pedig megbizonyosodott arról, hogy a tánc a mindene, és hogy ezzel a művészettel derűssé tehet másokat. Nehéz volt neki ezek után végig néznie azt, hogy aki rádöbbentette erre a dologra, az haldoklik, és nem tehet érte semmit. A farkas belátta a tényt, hogy a táncos lábú birka bárkivel meg tudja szerettetni a mozgást, a táncot.
Nekem nagyon tetszett az elejétől a végéig a történet, mert sokatmondó, érzelmekkel teli volt, és bemutatta emellett azt is, hogy harcoljunk, azért amit szeretünk és bármit elérhetünk, a határ a csillagos ég!
Talán Aska is híres táncosnő vagy primadonna lett, ezt mindenki úgy gondolja tovább, hogy talán a saját vágyait és álmait szövi Aska sorsába.
Takács Dominika, 7/3

Kedves Balettiskola!
 Úgy döntöttem, hogy bűneitek nem nyernek bocsánatot részemről. Tehetségemet máshol mutatom meg, ott ahol értékelnek. Utam Moszkvába visz, ahol új technikákat tanulok meg. Remélem, nem lesz szomorú sorsotok, de én új életet kezdek.
Aska

Kedves anya!

  Olyasmi történt velem, amivel bebizonyosodott, hogy neked volt igazad. Volt rá okod, hogy félts engem. Találkoztam a farkasokkal, és a tánc mentette meg az életem. Tánc nélkül nem tudok élni, és úgy döntöttem, hogy elmegyek külföldre, ahol bemutathatom a tánctehetségemet, és szeretném, hogy te is velem tarts.

Szeretlek!

Aska

Utóirat: A többi báránynak ne szólj.

 

Kedves nyáj!

Most végre bekövetkezett az akaratotok! Megtaláltam az élet értelmét a táncban. Itt maradtam a városban. Egykori ellenségeim megváltoztattak engem. Van élet a legelőn túl is. Végre találkoztam valakivel, aki elvezetett a siker kapujához. Primadonna lettem, többé nem láttok. Mondjátok meg édesanyámnak, hogy szeretem, és köszönöm, hogy kiállt mellettem.

A ti fekete bárányotok: Aska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foglalkozások a szabadkai Ivan Goran Kovačić Általános Iskolában.  - 7. és 8. osztályos tanulók

Kedves anyu!

  Sokáig kerestem az utam, de a táncolásban megtaláltam önmagam. Köszönöm, hogy támogattál, sok mindenben igazazd volt, de tudnod kell, hogy nem minden az, aminek látszik. Találtam egy olyan embert, aki megértett, habár nem vártam tőle. Ha hiszed, ha nem a farkas volt.

  Szeretném, ha tudnád, hogy ezek után felelőségteljesebb leszek, és hamarosan hazatérek, miután valóra váltottam az álmaimat.

Szeretettel lányodtól, Askától

 

Kedves naplóm!   -   5. és 6. osztályos tanulók

  Sikerült megtalálni anyukámmal az élesztőfüvet a réten, amivel feltámasztottuk a farkast. Vele több mint egy évig jártunk, és utána megkérte a kezemet.

  Született egy gyerekünk, akinek farkas feje volt, és bárányteste. A neve Faribari lett. A többi bárány nem támogatta a kapcsolatomat a farkassal, és ez nekem fáj.

  Három év múlva dobott a farkas, és én híres balettáncosnő lettem. Azóta jól megvagyok a balettanárommal, és szeretjük egymást.

Azóta is így becéz engem: Áska!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foglalkozások a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában. - 7. és 8. osztályos tanulók

Kedves tánctanár!

  Csoporttársaim: mivel nem voltatok velem kedvesek, így én sem leszek veletek most az. Szeretném a tudomásotokra adni, hogy kilépek a csoportból, és nélkületek is el fogom érni azokat a vágyaimat, amiket a balettiskola hozhatott volna nekem. A kedves tánctanárnak szeretném üzenni, hogy nem az én stílusom ez a francia akcentus.

  Mostmár szabadon, kedvemre táncolok a réten.

U.i.: Pádebüré. Au revoir.

By: Aska

 

Kedves farkasok!

  Igaz, hogy meg akartatok enni, de mégsem haragszom rátok. Mára híres táncosnő vált belőlem, és Párizsban élek. Remélem, hogy felhagytatok a birkák üldözésével. Egyszer talán meglátogatlak benneteket az erdőben. Kérlek adjátok át üdvözletemet a csordának, és persze az anyukámnak. Nagyon sajnálom a farkas barátotokat, nekem is épp annyira hiányzik mint nektek.

Szeretettel Aska

 

Kedves Mama!

Nagyon sajnálom, hogy otthagytalak de én táncos akarok lenni, a természetben. Sokat gondolok rád, és még élek. A farkas az meghalt, s nem bánthatja többé a nyájat. Csapdába vettek a farkasok, de végül hála a vadászoknak megmenekültem, De azért sajnálom a farkast, mert a végére átérezte a tánc örömét és bánatát is. Otthagytam a tánciskolát, és szabályok nélkül szeretnék táncolni. Magam ura akarok lenni.

  Nagyon szeretlek, sok puszi, s szeretnék magam élni a természetben és táncolni.

Aska

 

Kedves naplóm!

Minden vágyam, hogy balett-táncos legyek. De a többiek csak kinevetnek. Viszont remélem, hogy az álmom egy napon teljesül, és balett-táncos leszek. Nem szerettem a farkast, de amikor lelőtték, nagyon sajnáltam. A nyáj nem nézte jó szemmel, hogy táncolni akarok, csak folyton azt hajtották, hogy mossak, főzzek, takarítsak. Szeretném, hogy a farkas újra éljen, mert ő volt az egyetlen, aki szerette, ahogy táncolok. Ha újra élne csak táncolnék, táncolnék és táncolnék.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partnereink