home
2024. április 24. szerda
files/other/2022.09.24.07.14.56_632e925068006_nemfrissul_resized.jpg

A Színikritikusok Díjának jelöltjei

Vicei Natália, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának művésznője versenyben van a legjobb női mellékszereplő kategőriában (Safe House - Mami)!!!!

Alább olvasható a színikritikusok nyilatkozata, amelyet a http://kritikusceh.wordpress.com oldalán találhatnak meg -  itt megtekinthető a jelöltek teljes névsora is.

 

A Színikritikusok Díja idén harmincéves

Kedves Kollégák!

A színházi szezon indulását jelző fontos esemény az egyik legrangosabbnak számító szakmai elismerés, a Színikritikusok Díjának átadása, melyet a Színházi Kritikusok Céhe adományoz az előző évad legjobbjainak. A Céh tagjai legalább évi kilencven magyar nyelvű – hazai és határon túli – premier megtekintése után tizenöt kategóriában szavazhatnak az általuk legkiemelkedőbbnek ítélt alkotókra.

Az idei év különleges az elismerés történetében: 2010-ben 30. alkalommal osztjuk ki a Színikritikusok Díját. A díjátadó ünnepségre, melyre szeretettel hívunk és várunk, szeptember 26-án 20 órakor kerül sor a Budapest Bábszínházban.

A díj harmincéves jubileumának apropóján néhány változtatást is tervezünk az eddigi hagyományokhoz képest. A korábbi tizennégy helyett tizenöt kategóriában osztunk díjat: az idei évtől a legjobb színházi zenét is Színikritikusok Díjával jutalmazzuk. Változik a díjak kiosztásának rendje is. A díjátadó ünnepségre, melynek helyszíne a Budapest Bábszínház, jelölteket, nem pedig díjazottakat invitálunk. Szeptember eleji sajtótájékoztatónkon tesszük közzé kategóriánként annak a három-három (vagy szavazategyenlőség esetén több) jelöltnek a nevét, akik a céhtagoktól a legtöbb szavazatot kapták, s csupán a szeptember 26-i díjkiosztó show-n nyitjuk fel azokat a borítékokat, amelyek a legtöbb voksot kapott jelöltek, vagyis a díjazottak nevét tartalmazzák.

Köszönjük, ha hírt adtok a rendezvényről, és szívből reméljük, hogy találkozunk a Színikritikusok Díjának átadó ünnepségén.

A Színikritikusok Díjának kategóriái:
A legjobb új magyar dráma
A legjobb előadás
A legjobb rendezés
A legjobb zenés/szórakoztató előadás
A legjobb független színházi előadás
A legjobb gyerekelőadás
A legjobb női főszereplő
A legjobb férfi főszereplő
A legjobb női mellékszereplő
A legjobb férfi mellékszereplő
A legjobb díszlet
A legjobb jelmez
A legjobb színházi zene
A legígéretesebb pályakezdő
Különdíj (más kategóriába nem sorolható)


 

Partnereink